Είναι καθαρά και μόνο αντρική υπόθεση

Είναι καθαρά και μόνο αντρική υπόθεση

Η σύντροφος δεν μπορεί να κάνει απολύτως τίποτε για την αντιμετώπιση της Πρόωρης Εκσπερμάτισης (ΠΕ). Είναι καθαρά και μόνο θέμα αυτοελέγχου του άντρα.

Το πρώτο βήμα για τη θεραπευτική αντιμετώπιση της ΠΕ είναι η συζήτηση για το θέμα. Η ΠΕ αποτελεί μία πραγματική ιατρική πάθηση που επηρεάζει όχι μόνο πολλούς άντρες κάθε ηλικίας αλλά και τις συντρόφους τους. Οι ειδικοί συναντούν τέτοια περιστατικά σε καθημερινή βάση και αναμφίβολα αποτελούν την πιο αξιόλογη πηγή πληροφόρησης. Είναι οι μόνοι, οι οποίοι μπορούν ουσιαστικά να σας παράσχουν συμβουλές, αξιολόγηση, διάγνωση, υποστήριξη και θεραπεία.

 Όμως, για να επιτευχθεί αυτό, θα πρέπει πρώτα να μιλήσετε ανοιχτά. Ίσως, στην αρχή αισθανθείτε άβολα, αλλά το πρώτο βήμα, για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα ως ζευγάρι, είναι να το συζητήσετε με τη σύντροφό σας. Πολλές γυναίκες που υποψιάζονται ότι ο σύντροφός τους ίσως έχει ΠΕ αποφεύγουν να «αγγίξουν το θέμα», από φόβο μην πληγώσουν τα συναισθήματα του συντρόφου τους ή μην τους κάνουν να νιώσουν ανεπαρκείς. Ωστόσο, μόνο όταν συζητηθεί το πρόβλημα, θα μπορέσει το ζευγάρι να προχωρήσει στο επόμενο, από κοινού, βήμα, που είναι η αναζήτηση βοήθειας από τον ειδικό, ώστε να βρεθεί αποτελεσματική λύση.

Οι γυναίκες υποφέρουν εξίσου με τους άντρες. Σύμφωνα με την κλινική εμπειρία και μεγάλες διαδικτυακές μελέτες, η ΠΕ αποτελεί σοβαρό επιβαρυντικό σεξουαλικό παράγοντα και για τις γυναίκες-συντρόφους, προκαλώντας  μεγάλη «σεξουαλική δυσφορία».

Δείτε περισσότερα: Πως επηρεάζει η ΠΕ τις γυναίκες και το ζευγάρι

Βιβλιογραφία

  1. Jannini EA, McMahon C, Waldinger MD: Premature ejaculation. Springer, Milan, 2012.
  2. Riley A, Riley E, Int J Clin Pract 2005. 59(12): p. 1482-1487.
  3. Revicki, D et al. Health Qual Life Outcomes 2008. 6:33.
  4. Limoncin E, Tomassetti M, Gravina GL et al. J Urol 2012 Nov 6. Epub ahead of print.